jueves, 27 de junio de 2013

Clafoutis de cereza / Cherry clafoutis


Nos gusta cuándo nuestros blogs amigos repiten. Además con recetas tan estupendas como esta de  I love bugs.


We are happy when we see our blogging friends again. Especially with fabulous recipes like this one, from I love bugs.


Paula ha preparado un Clafoutis de cerezas, con la receta de otro estupendo blog Sweet and Home. En el que os podéis zambullir para encontrar un montón de preciosas recetas más.


Paula prepared a cherry clafoutis using a recipe from the blog Sweet and Home: you can douse yourself here in a pile of beautiful recipes.


El clafoutis es una tarta de origen francés dónde se colocan las cerezas en un molde y se bañan de una masa parecida a la de la crêpe. La versión original se prepara con las cerezas enteras, para dar más sabor. Aunque en la búsqueda de lo práctico a la hora de comer la mayoría de tartas que se preparan actualmente son con cerezas deshuesadas. Es una tarta muy versátil que permite prepararla con otras frutas. ¡Inventa! 


The clafoutis is a French tart, prepared with cherries suspended in a pancake-like batter. The original version is made from whole cherries for extra flavour. Because of the search for a practical lunch, most cakes are prepared with pitted cherries. It is a very versatile cake that you can prepare with other fruits. Be inventive! 

Mira que maravilla de receta.

You can find the original Spanish version of this delightful recipe on I love bugs, but we translated the recipe for you:

Ingredients:
150g sugar
150g flour
3 eggs
30g butter
500cc whole milk
the zest of one lemon
a little bit of salt
200g cherries (pitted)

Preparation:
1. Preheat the oven to 180ºC.
2. Put the milk in a saucepan with the lemon zest and heat it without allowing to boil.
3. Mix the flour, sugar and salt in a bowl. Add the eggs and mix well. Then add the milk and mix  again.
4. Grease a round baking dish and put the cherries in it. Put the dough in the spaces between  the cherries. Put some dough upon it and 'rearrange' the cherries.
5. Bake for about 45 minutes until lightly browned.


3 comentarios:

  1. Encantadísima de repetir!

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  2. Hola Paula, gracias de nuevo por participar y además con esta receta tan entrañable para mí. :)

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  3. Las cosas del solete22:34

    Nunca he hecho un clafoutis... este tengo que probarlo que tiene una pinta riquísima!

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